Cipru-Odisee culinara pe Insula Afroditei
Excursie avion.
NOU Un tur unic in Cipru presarat cu experiente unice si traditionale !
+ Cu Hotel de 4 stele in Limassol.
+ Cu vizite si excursii incluse.
+ Cu experiente locale delicioase.
+ Inclus si ghid local.
+ Descoperim si secretele Halloumi.
+ Avem si cina cu spectacol cipriot.
Ati descoperit deja insula unde legendele spun ca s-ar fi nascut frumoasa zeita Afrodita ? Daca da, suntem convinsi ca v-a surprins... cu peste 300 de zile pe an cu soare, spectaculoase paduri de brazi in zona muntoasa care se imbina armonios cu frumoasele plaje aurii de la Marea Mediterana, o istorie bogata si zbuciumata care se face simtita la fiecare pas, o gastronomie impresionanta care va imbie cu aromele ei ! Acum va invitam sa descoperiti o cu totul alta latura, cea gastronomica care va va desfata papilele gustative, rasfatandu-va simturile in cel mai placut mod posibil... .va invitam intr-un tur unic, conceput pentru cei care doresc sa „simta destinatia” participand la experiente locale unice si traditionale !
Vizitam Limassol, Master class “Flori de dovlecel umplute”, Vizita la podgorie cu degustare de vin, Aventura autentica de pescuit, Choirokoitia, Croaziera Limassol, Vizita la o plantatie de maslini, Nicosia, Vizita la o ferma de capre, Secretele Halloumi, Paphos, Cina traditionala cu spectacol cipriot... (click pe Program Excursie).
6 zile
1499 €
Taxe Incluse
Plecare din: Otopeni
Transferuri contra cost la imbarcare din orașele:
- Brasov, Buzau, Campina, Cernavoda
- Constanta, Craiova, Fetesti, Focsani
- Iasi, Medgidia, Onesti, Pitesti
- Ploiesti, Predeal, Roman, Sinaia
- Slobozia, Targu frumos, Urziceni, Adjud
- Bacau
6 zile
1499 €
Taxe Incluse
Plecări excursie |
12 Oct. |
---|---|
Locuri Libere | Da |
Adult in camera dubla | 1.499 € |
Al 3-lea adult | 1.449 € |
Copil 2-11 ani | 1.299 € |
Adult in camera single | 1.699 € |
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti=>Larnaca=>Bucuresti, Compania Aegean
• Bagaj de mana plus bagaj la cala
• Taxele de aeroport
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Ghid local
• Cazare 5 nopti cu mic dejun in Limassol la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar
• Excursii si vizite la Choirokoitia, Nicosia si Paphos
• Experiente locale incluse:
- lectie de gatit “Flori de dovlecel umplute”
- vizita cu degustare de vin la doua podgorii-una tradittionala (Ktima Gerolemo) si alta contemporana (Oenouy)
- vizita la piata de peste si masterclass despre pregatirea unui pranz traditional cipriot cu peste si fructe de mare, urmat de un pranz
- vizita la o plantatie de maslini urmat de degustare de diferite soiuri de masline
- vizita la o ferma de capre si produse lactate cu degustare de Halloumi
- cina si spectacol traditional cipriot
Nu sunt incluse:
• Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno
• Bilete de intrare la obiective turistice
• Taxa de oras, se achita la receptia hotelului
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali, personal hotelier etc, recomandat 25 €/turist/excursie
• Transferuri contra cost dus intors din orasele:
Brasov (40 €), Buzau (30 €), Campina (30 €), Cernavoda (45 €)
Constanta (50 €), Craiova (50 €), Fetesti (45 €), Focsani (30 €)
Iasi (50 €), Medgidia (45 €), Onesti (45 €), Pitesti (32 €)
Ploiesti (25 €), Predeal (35 €), Roman (45 €), Sinaia (35 €)
Slobozia (50 €), Targu frumos (50 €), Urziceni (23 €), Adjud (35 €)
Bacau (40 €)
12 Octombrie | Bucuresti–Larnaca-Limassol
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei Aegean cu destinatia Larnaca, via Atena. Decolare la ora 09:50 cu zborul A3 961 si aterizare la Atena la ora locala 11:25. Decolare spre Larnaca pe zborul A3 904 la ora 13:10. Sosire Larnaca la ora 14:50. Ne aflam in Cipru, “Insula Afroditei”, a treia insula ca marime din Mediterana care te va atrage ca un magnet cu vremea perfecta, plajele aurii, florile si peisajele sale incredibile dar si cu o istorie incredibila. Intalnire cu ghidul local si transfer catre hotelul din Limassol. Timp liber la dispozitie pentru odihna. Cazare la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar Limassol.
13 Octombrie | Master Class “Flori de dovlecei umplute”–Vizita cu degustare de vin
Mic dejun. Veti incepe ziua invatand cum sa faceti florile parte din masa voastra intr-o lectie de gatit “Flori de dovlecei umplute” ! Se crede ca florile de dovlecel umplute provin din Cipru, unde atat turcii, cat si grecii s-au bucurat de aceasta varianta exotica de aperitiv. Smulgeau florile dimineata devreme, cat erau inca deschise si le umpleau cu mirodenii, ierburi si condimente. Alte variante includ umpluturi precum carnea si bulgurul ca inlocuitor pentru orez. Veti invata sa transformati florile proaspete intr-un aperitiv gustos. Insotiti de un bucatar local cu experienta, veti umple florile cu umplutura, le veti rula si le veti plia marginile… daca aveti flori comestibile acasa, veti putea surprinde si impresiona cercul vostru social cu noul rasfat ! Dupa atata “munca” vom continua cu vizita la o podgorie, cu degustare de vin bineinteles ! Vinul se face in Cipru de aproape 6.000 de ani. Istoricii cred chiar ca primii struguri fermentati din Mediterana au fost cultivati pe insula. In ultimii cincisprezece ani, comertul cu vinuri a crescut pe insula, exporturile ajungand pana in SUA, Elvetia si in toata Europa. Intr-adevar, clima calda si podgoriile de mare altitudine sunt premise pentru placeri de degustare unice. La podgorie veti afla cateva dintre secretele cultivarii vitei de vie potrivite si cum sa faci un vin gustos. Veti incerca soiuri albe seci, tinere si proaspete, alaturi de cele mai vechi precum Xynisteri. Vinurile rosii va vor impresiona si ele prin indrazneala si structurile lor bogate. Retur la hotel si timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar Limassol.
14 Octombrie | Piata de peste cu pranz-Choirokoitia
Mic dejun. Astazi pescarii experimentati va vor impartasi secretele apelor locale si va vor oferi sansa de a experimenta o aventura autentica de pescuit. Aceasta experienta unica va fi urmata de un masterclass fascinant despre pregatirea unui pranz traditional cipriot. Luati parte la procesul de gatit folosind caracatita proaspat prinsa, o varietate de specii de peste si midii delicioase. Un bucatar local va va invata retete traditionale si va va dezvalui secretele bucatariei cipriote. Nu vom ramane doar cu mirosurile apetisante, ci vom si servi pranzul. Vom merge apoi pe urmele primelor fiinte umane civilizate in asezarea neolitica din Choirokoitia. Mediterana este adesea considerata leaganul civilizatiei iar Choirokoitia va va prezenta un exemplu perfect de arhitectura veche protejata de UNESCO. Oamenii au locuit aici din mileniul al VII-lea pana in al IV-lea i.Hr. si au construit un complex arhitectural impresionant-cel mai probabil, urmand un plan prestabilit. Va veti plimba printre casele circulare construite din piatra si caramida, contempland rezultatul acestei lucrari colective timpurii. Atat de bine conservate, ei au povestit deja istoricilor multe despre dezvoltarea civilizatiei in zorii ei…si inca mai are povesti de spus, deoarece doar o parte a asezarii a fost excavata. Retur la hotel si timp liber la dispozitie. Pentru a incheia superb ziua, seara va propunem, optional, o Croaziera in Limassol cu bauturi incluse si muzica. Navigati pe mare in afara Ciprului pentru privelisti uimitoare si experiente racoritoare. Pe masura ce ati descoperit Cipru, marea va va chema in fiecare minut cu briza ei insufletitoare, cu parfum de aventura si cu strigatele pescarusilor. Astfel ca va parea foarte firesc sa va urcati la bord si sa urmati chemarea. Privelistile pitoresti ale Ciprului se vor deschide pentru voi de la distanta, iar briza mediteraneana va va strabate parul si va va umple de acelasi spirit care i-a impins pe calatorii si eroii antici catre aventuri. Cazare la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar Limassol.
15 Octombrie | Vizita la o plantatie de maslini-Nicosia
Mic dejun. Astazi veti descoperi lumea arborelui “semnatura” al Cipru-lui la o plantatie de maslini. Cultivarea maslinilor pe insula a inceput din cele mai vechi timpuri. De atunci, maslinele, uleiul de masline si alte produse facute din “fructul amar” au fost o parte inseparabila a vietii insulelor. Cipru gazduieste mai multe plantatii (ferme) de maslini in care sunt cultivati mii de copaci iar azi veti avea ocazia sa vizitati una dintre acele ferme. In timp ce veti rataci prin plantatia luminata de soare, veti observa fermierii la lucru si veti profita de secretele obtinerii de fructe gustoase. Ghidul va va prezenta valoarea nutritiva a maslinelor si traditiile de utilizare si producere a acestora. In cele din urma, veti degusta fructe proaspete din speciile locale in diverse combinatii. Veti continua apoi cu Nicosia, cel mai mare oras de pe insula Cipru si singura capitala divizata ramasa din lume. Nicosia este impartita intre Republica Cipru (partea greaca) si Republica Cipru de Nord, recunoscuta doar de Turcia. Si veti vedea ce este mai bun din fiecare parte. Veti face o calatorie in istorie in Muzeul Ciprului, cel mai mare si mai vechi muzeu arheologic de pe insula. Zidurile venetiene si Poarta Famagusta, care au fost martorii evenimentelor majore ale orasului inca din Sec al XVI-lea, se vor raspandi in fata ochilor vostri. Calatoria va va duce mai departe, pana la Palatul Arhiepiscopal si la Catedrala Sf. Ioan Teologul din Sec al XI-lea. Odata ce ati trecut de piata principala a orasului, Eleftheria, veti trece granita si va veti gasi in Cipru de Nord. Acolo, veti explora locurile de cult crestine si musulmane originale. Pe masura ce va veti plimba prin orasul vechi, veti ajunge la pitorescul Great Inn, cunoscut si sub numele de Büyük Han... cel mai mare caravanserai (curte si piata) de pe insula... unde comerciantii sai va vor oferi tot felul de produse artizanale traditionale cipriote. Retur la hotel in Limassol. Cazare la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar Limassol.
16 Octombrie | Vizita la o ferma de capre–Paphos, cina si spectacol cipriot
Mic dejun. Si pentru ca nu putea sa lipseasca de pe “cartea de vizita” a Cipru-lui, azi veti descoperi secretele Halloumi, delicioasa specialitate cipriota, bucurandu-va de o experienta culinara unica. Se crede ca branza Halloumi a fost inventata intre 395 si 1191. La acea vreme, pe insula nu existau vaci, asa ca branza era facuta din lapte de capra si oaie. Abia in Sec al XX-lea, primele vaci, aduse din Marea Britanie, au ajuns in Cipru, iar localnicii au inceput sa adauge lapte de vaca la prepararea Halloumi. Localnicii se bucura de Halloumi impreuna cu diverse alte ingrediente… il prajesc, il adauga in salate si il incorporeaza in numeroase alte retete. Cipriotii sunt pasionati de aceasta branza, iar dupa ce o veti experimenta, veti intelege si dvs de ce ! Aflati totul despre aceasta branza traditionala cipriota in timpul acestei vizite si profitati de ocazie sa gustati branza artizanala Halloumi la ea acasa. In continuare veti putea intelege spiritul istoriei antice vizitand atractiile arheologice din Paphos. Calatoria va incepe la Stanca Afroditei, o mare piatra de calcar de corali din era Jurasic. Se crede ca marcheaza locul unde zeita iubirii, candva venerata pe scara larga in Cipru, s-a nascut din spuma marii. Veti continua catre Parcul Arheologic Paphos (Nea Paphos) pentru a explora ceea ce a mai ramas din civilizatiile grecesti si romane timpurii. Complexul arheologic se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO si veti vedea de ce. Pur si simplu minunati-va de podelele uimitoare de mozaic ale vilelor romane si contemplati soarta a 100 de aristocrati ptolemeici ingropati in Mormantul Regilor. Pe masura ce continuati explorarea, Castelul Paphos (biletul se achita la fata locului) va concura pentru a va atrage atentia. Poarta in continuare semnele multiplilor sai proprietari: bizantini, lusignani, venetieni, otomani... In continuare, va veti gasi intr-un loc popular pentru pelerini: complexul arheologic Stalpul Sf. Paul. Legenda spune ca aici Sfantul a fost legat si biciuit pentru propovaduirea crestinismului. Turul se va incheia in Geroskipou, un sat de coasta care este renumit pentru producerea delicatesului dulce numit „lokum”. Veti invata ca este suficient de bun pentru a-i satisface pe cei mai pretentiosi ! Odiseea cipriota nu ar fi completa fara o cina traditionala cu spectacol cipriot ! Insula mediteraneana ofera preparate delicioase pentru placerea voastra gastronomica, dar o cina fabuloasa este incompleta fara un anumit element necomestibil...si acel element este dansul traditional ! O petrecere de dans cipriot profesionist va va cufunda in lumea muzicii populare incantatoare, a costumelor colorate si a pasilor energici. Cine poate sta linistit la asta ? Nu veti putea, si asta e bine ! Alaturati-va dansatorilor si lasati-i sa va ajute sa intelegeti spiritul natiunii cipriote prin dansul traditional. Retur la hotel in Limassol. Cazare la Hotel Odysseia Kapetanios 4* sau similar Limassol.
17 Octombrie | Limassol-Larnaca-Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Larnaca pentru imbarcare pe zborul Companiei Aegean A3 905 cu destinatia Atena. Decolare la ora 15:45 si aterizare la Atena la ora 17:30. La ora 18:40 imbarcare pe zborul A3 962 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 20:15.
Tarif calculat pentru minim 15 participanti:
⇒ Croaziera in Limassol cu bauturi incluse si muzica:
180 €/persoana. Include: transfer, 3 ore croaziera, ghid local, bauturi in regim „open bar”, muzica.
Procesul de rezervare pana la plecare decurge in general astfel:
» Rezervati online excursia, finalizati rezervarea.
« Veti primi pe mail o confirmare, un contract, o factura.
« Verificati mailul si in spam/junk. Daca a ajuns acolo, click dreapta, not spam.
» Daca ati ales plata in transe, respectati termenele acestora.
« Daca intervin modificari/anulari, va anuntam. Daca nu va informam, totul este in regula cu plecarea.
« Cu 2-3 zile inainte de plecare va trimitem informarea finala de plecare (intalnire, ghid, telefoane, transferuri, etc).
« In general comunicam pe mail adresa rezervari@interra.ro si/sau la telefonul de pe home site.
« Daca, uneori, raspundem mai greu la mailuri sau telefoane, inseamna ca este aglomerat in agentie.
Puteti achita excursia integral la rezervare, sau in transe:
• 30% din pret la max trei zile de la momentul rezervarii
• 20% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
• 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare
Modalitati de plata:
• se poate achita in EURO sau in RON (la curs BNR+2% din ziua platii).
• se poate achita prin card online, transfer bancar, numerar in agentie.
Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii de catre turisti:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)
Aveți evaluări de făcut pentru locurile pe care le-ați vizitat?
Evaluează excursiile recenteÎmpărtășește experiența ta cu Interra!
Abonează-te la Newsletter
Fii mereu la curent cu cele mai avantajoase oferte de vacanță!
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor conform politicilor noastre.